12/13/12 21:35
(http://www.klassa.bg/)

Държавният департамент на САЩ призова Русия да се откаже от подкрепата за сирийския режим

Държавният департамент на САЩ отново призова Русия да прекрати подкрепата си за сирийския режим. „Русия даде уверения, че не сключва никакви нови договори с Башар Асад. Ние също така смятаме, че не трябва да бъдат изпълнявани и съществуващите договори. Освен това сме на мнение, че трябва да бъде прекратено оказването на всякаква друга помощ за сирийския режим, включително и икономическа”, посочи говорителят на държавния департамент Виктория Нюланд, цитирана от РИА Новости.
Руските власти по-рано заявиха, че доставят в Сирия само отбранително въоръжение и сега завършва изпълнението на задълженията по доставките на средства за противовъздушна отбрана. Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров посочи, че руско-сирийското военнотехническо сътрудничество винаги е било насочено към укрепване на отбранителната способност на Сирия пред лицето на евентуална външна заплаха, а не към поддържане на Башар Асад или на когото и да било другиго.

Информационна агенция "Фокус"


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване