12/13/12 21:33
(http://www.klassa.bg/)

Емил Радев: Спекулации на опозицията са, че няма да бъдат допускани международни наблюдатели на изборите

Информационна агенция "Фокус" Спекулации на опозицията са, че няма да бъдат допускани международни наблюдатели на изборите. Това заяви в предаването „Това е България” на Радио „Фокус” депутатът от ГЕРБ и член на Комисията по правни въпроси в Народното събрание Емил Радев. „Наблюдатели ще се допускат, въпросът е, че от опозицията имаха предложение наблюдателите не само да наблюдават какво става в комисията, но и да изказват становища и едва ли не да могат да влияят върху членовете на избирателната комисия и техните становища да бъдат вкарвани задължително в протоколите на избирателните комисии”, поясни Радев. По думите му това е намеса в работата на самата избирателна комисия, която законът не може да позволи да се допусне.
„Комисиите се формират на паритетен принцип, тяхната работа е независима и тя трябва да остане такава. Не може в изборния ден да позволим някой външен да влияе в работата на избирателната комисия”, категоричен бе депутатът от ГЕРБ.
Емил Радев коментира още, че опозицията е тази, която на изборите за Европейски парламент през 2007 година не е допуснала наблюдателите на ПАСЕ и на ООСЕ да участват в изборния процес. „Същите тези хора искат на следващите избори на наблюдателите да се дадат права, каквито наблюдателите нямат никъде в Европа”, коментира още Радев.


Информационна агенция "Фокус"
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване