12/17/12 13:56
(http://www.klassa.bg/)

Жозе Моуриньо призна, че титлата в Испания се изплъзва

Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо очаквано беше разочарован от начина, по който възпитаниците му допуснаха късно изравняване в домакинството си на Еспаньол късно снощи на "Сантяго Бернабеу".

"Белия балет" постигна обрат от 0:1 до 2:1 с гол и асистенция на Кристиано Роналдо, но в 88-ата минута гостите от Каталуния стигнаха до реми 2:2.

Когато Барселона съкруши Атлетико (Мадрид) с 4:1пък се извиси с цели 9 точки пред "дюшекчиите", а Реал остана 3-ти на цели 13 пункта зад вечния си враг.

"Разликата между нас и лидера е прекалено голяма, но нашата работа е да се опитаме да спечелим всички оставащи мачове", коментира Моуриньо след края на сблъсъка с Еспаньол.

"Не трябва да мислим, че целта ни е да сме първи или втори. Целта ни е да сме по-силни. На полувремето трябваше да направя тактическа промяна и затова извадих Лука (Модрич). Той направи великолепни 2 часа в рамките на 3 дни, но за мое съжаление трябваше да го сменя.

Прецених, че Анхел (Ди Мария) ще бъде по-полезен за тима в този момент и се оказа точно така.

И сами имате достатъчно аналитична мисъл, за да разберете проблемите ни при защита на статични положения, така че няма какво да обяснявам", каза още Моуриньо, визирайки втория инкасиран гол, който падна след разбъркване при центриране от ъглов удар.

"Всеки трябва да се изправи сам. Индивидуална амбиция и професионализъм трябва да вдигнат отбора. Сега не се наслаждаваме на играта и губим прекалено много точки, но имаме нашите цели, които не трябва да забравяме.

Реал Мадрид е сила, защото се бори във всеки мач, затова нашата философия трябва да бъде следвана не просто по задължение, а заради индивидуалните ни стремежи, които ще донесат на клуба само позитиви в бъдеще.

Кристиано игра много добре днес, но съотборниците му - не", завърши Моуриньо.




















iNews.bg
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване