12/17/12 12:34
(http://e-vestnik.bg/)

Какво иска да хапне банкерът Хампарцумян преди края на света…

Банкерът Левон Хампарцумян. Снимка: Булфото

Пред вестник “24 часа” известни българи са споделяли кой каква вечеря би ял преди края на света. Докато Васко Василев предпочита сладкарница с боза, баничка и тулумбичка, а писателят Михаил Вешим - бира, банкерът Левон Хампарцумян дава следните предпочитания:

“Рецептата на известния банкер Левон Хампарцумян със сигурност би привлякла доста хора като негова компания за края на света, ако такъв идваше.

Ако е като за последно, значи няма да има нужда да се пести. Така че Хампарцумян би предложил седемстепенно меню, което започва с

ръжен хляб с черен хайвер от белуга с добре изстудено хубаво френско шампанско.

Следват ястие с крака от кралски краб с лек маслено-чеснов сос и чаша бяло вино. За да изчистим вкуса, се предлага сорбе от лимон.

Следващото кулинарно изкушение би бил бял гъши дроб с мадейра и коняк върху карамелизирани портокали.
Уникалният вкус на гъшия дроб изпъква с бяло вино шабли или сансер.

Отново, тъй като няма никакви ограничения заради края на света, ще следва пържола от кобе бийф (най-скъпото японско телешко, говедата се масажират и поят с бира) на плоча, с калифорнийско вино “Опус уан”.

След това има нужда от нещо по-леко като пилешки бульон с кротони с билки и лимонов сок.

За десерт: яйчно-млечен сладолед с различни пресни плодове. Всичко това ще приключи с уиски или коняк с пури… до края на света.”

От в. “24 часа

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване