12/18/12 15:12
(http://www.hsnovini.com/)

Сурвачка, висока 7,8 метра бе издигната пред Младежки център

Тази година сурвачката достигна 7,8 метра височина

Украшението бе подготвено от възпитаниците на школата по етнография, заедно с ученици от гимназията по туризъм и ОУ ” Св. Климент Охридски”.

Вече пета година ентусиастите от школата  подготвят сурвачка с подобни размери. Всеки път големината й нараства с  по 20- 30 см. , с което организаторите целят да запишат рекорд.

“Преди години бях чела за сурвачка, висока 7,2 м. , но не съм чула да има друга висока колкото нашата сега”, заяви ръководителката на етнографите в Младежки център, Нели Арнаудова. Тя допълни, че ефектния резултат е на лице благодарение на фантазията на деца. Участие са взели над 50 деца.

“Всяка година украсяваме най- голямата сурвачка в Хасково и с всяка година се стремим да е по- голяма от предната. Трудно се прави, но на нас ни е интересно и с удоволствие я правим. Много е забавно”, каза Яна Николова, участвала в подготовката.

За украсата бяха използвани пуканки, кравайчета, ушав и други храни. Използвана бе и прежда в най- различен цвят. От гимназията по туризъм се бяха подготвили с вкусни кравайчета, които бяха раздавани на гостите. В празника се включиха и от танцов ансамбъл „Южняче”. Официалната церемония завърши с издигането на сурвачката пред входа на Младежки дом.

Хасково Новини

Яна Николова разказа как с удоволствие е участвала в украсяването

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Танцьорите от “Южняче” тропнаха хорце по случай издигането на сурвачката

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване