12/20/12 05:46
(http://www.klassa.bg/)

Детски бронирани чанти - хит след стрелбата в Нютаун

След стрелбата в Нютаун продажбата на защитни средства за деца са регистрирали сериозен скок в САЩ. Най-голям интерес има за чанта срещу куршуми "Малката сирена".

За 300 долара компанията "Amendment II" /Втора поправка/, /от името на Втората поправка на конституцията, която гарантира притежанието и носенето на оръжие/ предлага модел чанта за малки момиченца, както и модел също бронирана чанта "Avengers" за момченца. Бронираната чанта може да се използва като щит при нужда. Тя тежи 500 грама, благодарение на бронирано карбоново покритие, но външно по нищо не се различава от обикновена детска училищна раница.

Компанията, както и други шест, е разработила и бронирана плоскост, която може да се вложи в обикновена чанта, така че децата да могат да си ходят с хресвани от тях модели. Цената на тази защита "BulletBlocker" е между 150 и 200 долара и тя може да се пришие в подплатата на раницата. Според вицепрезидента на компанията, това е удобно, леко и надежно приспособление, с размерите на учебник. От петък, когато стана трагедията в Нютаун, продажбите са скочили с 40% и се продават по 40 такива бронирани плоскости дневно.



















АФП


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване