12/25/12 08:32
(http://www.klassa.bg/)

Скандал в САЩ заради възгледите на журналист за правото да носиш оръжие

Скандал се разрази в САЩ заради правото да носиш оръжие. Десетки хиляди американци подписаха петиция с призив за депортиране на британския водещ в телевизия Си Ен Ен Пиърс Морган заради възгледите му за контрола върху продажбата на оръжия.

Морган зае много агресивна позиция за затягане на законите за контрола върху оръжията след трагедията в Нютаун, където бяха застреляни 20 ученици и 6-има възрастни. Миналата седмица той нарече невероятно глупави защитниците на правото на притежаване на оръжия. Противници на Морган му отвърнаха с петицията в интернет сайта за петиции на Белия дом.

Човек от Таксас обвинява Морган, че е подел атака срещу американската конституция и по-специално срещу втората поправка, даваща право на американците да притежават оръжие. Досега петицията е подписана от близо 32 000 души. За да има реакция, от Белия дом са необходими 25 000 подписа. Журналистът реагира с насмешка на кампанията.
















btvnews.bg



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване