12/26/12 10:00
(http://www.klassa.bg/)

„Российская газета”: От революция към смут

Официалното огласяване на резултатите от референдума за нова конституция в Египет можеше да се счита за чиста формалност. В крайна сметка още в неделя в страната на пирамидите имаше увереност, че народът е одобрил конституцията. Медиите почти едногласно изнесоха тази присъда още на следващия ден след завършването на втория етап от референдума. Резултатът беше в полза на официалните власти и се оказа огорчаващ за либерално-демократическата опозиция, коментира „ Российская газета ”.
След два месеца трябва да се състоят избори за долната палата на парламента, разпуснат от Конституционния съд заради груби нарушения на предишното законодателство в хода на гласуването преди година. След това хората трябва да се сбогуват с романтиката на дните на революцията. Древната държава трябва най-накрая да влезе в етап на съзидателно развитие. С нова конституция, нов президент и нов парламент – точно за каквото настояваха революционните маси, които на 25 януари 2011 година запълниха площадите в Кайро.
Не всичко обаче е така просто. Местните наблюдатели смятат, че този проект на конституцията, която ще стане Основен закон, е съставен така хитро и в него има толкова много двусмислености, че е неизбежно пораждането на ново напрежение в обществото.












Российская газета ”.





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване