12/27/12 19:39
(http://radiomilena.com/)

Представиха проекта за брегоукрепване по ул.“Морска“ в Поморие, изграждането започва след Ивановден /видео/

DSC00412 Представиха проекта за брегоукрепване по ул.Морска в Поморие, изграждането започва след Ивановден /видео/

Кметът на община Поморие Иван Алексиев представи  в залата на НЧ „Светлина – 1939”, проекта за „Реконструкция и укрепване на съществуваща крайбрежна дига с цел предотвратяване на наводнения на жилищна зона, прилежаща към ул. “Морска“ в кв. „Св. Георги“, гр. Поморие“  по Оперативна програма „Регионално развитие 2007 – 2013”.

„Никой преди нас, както ние го заварихме, никой не е направил обществено обсъждане за този проект и да ви престави какво ще се случи на ул. „Морска“, заяви Алексиев пред присъстващите и добави, че той е подписан на 3.06.2011г. от предишното ръководство.
В МРРБ са останали учудени, че този проект не е бил подложен на обществено обсъждане с жителите на този район.
Кметът показа документите, предоставени от регионалното министерство, защото реално в общината са липсвали. Его какво каза още:
„Мислихме, че в този проект са включени много неща, но като се запознахме се оказа, че са включени много малко. Поради тази причина се изправяме пред вас не да правим обществено обсъждане, а просто да ви преставим проекта такъв, какъвто ние сме го заварили и защитен от предното ръководство. Реално да знаете какво е договорено преди нас.
Спомняте си, че преди 3 или4 години бяха гласувани 870 000 лв. за брегоукрепване на улица „Морска“ от бюджета на община Поморие и тези пари не се реализираха“, заяви Алексиев пред присъстващите.
„Аз лично направих много опити да направим промени в самия роект, да защитим най-добре интересите на живеещите там. Не само да укрепим брега, но и благоустрояване и създаване на плаж. Гайдов беше с мен, екипът беше с мен, но отговора беше много ясен и категоричен от страна на регионалното министерство. Две са възможностите: или да се откажем или да си остане такъв, какъвто е. И за да не изтървем тези пари, приех да е такъв. Това не е най-доброто, но пак е нещо.
Искам да знаете, че това, което е одобрено включва само едно брегоукрепително съоръжение от 230 метра, всичко друго е едни добри и хубави картинки и пожелания, но ние трява да търсим финансиране, за да го реализираме“, заяви Иван Алексиев.

DSC00411 Представиха проекта за брегоукрепване по ул.Морска в Поморие, изграждането започва след Ивановден /видео/
На срещата присъства и Дичо Трифонов, управител на строителната фирма „Кредо Г4” ЕООД, изпълнител на проекта. Подизпълнители няма да има, защото фирмата разполага с необходимия ресурс. Договорът с кмета е подписан, преведена е и гаранция от страна на фирмата, заяви г-н Трифонов. След 7.01.2013г. започва подготовката и изграждането на брегоукрепителното съоръжение и ще приключи в края на месец април. Основните дейности по проекта са реконструкция, укрепване и разширяване на съществуваща крайбрежна дига, като се предвижда и изпълнението на междинни площадки – алеи в откоса на дигата с цел по-добра ефективност на предприетите мерки по разширяване и укрепване на дигата.
Как изглежда проекта и какво бе представено може да гледате тук:

2 Представиха проекта за брегоукрепване по ул.Морска в Поморие, изграждането започва след Ивановден /видео/

 Представиха проекта за брегоукрепване по ул.Морска в Поморие, изграждането започва след Ивановден /видео/

bookmark Представиха проекта за брегоукрепване по ул.Морска в Поморие, изграждането започва след Ивановден /видео/svejo Представиха проекта за брегоукрепване по ул.Морска в Поморие, изграждането започва след Ивановден /видео/google Представиха проекта за брегоукрепване по ул.Морска в Поморие, изграждането започва след Ивановден /видео/delicious Представиха проекта за брегоукрепване по ул.Морска в Поморие, изграждането започва след Ивановден /видео/stumbleupon Представиха проекта за брегоукрепване по ул.Морска в Поморие, изграждането започва след Ивановден /видео/facebook Представиха проекта за брегоукрепване по ул.Морска в Поморие, изграждането започва след Ивановден /видео/Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване