12/31/12 14:35
(http://www.klassa.bg/)

Да започнем да живеем здравословно през 2013 г.

Краят на годината е време за равносметка, но и време, в което пожелаваме на себе си и на своите близки здраве и дълголетие.

Трябва да помним обаче, че здравето ни често зависи и от самите нас, затова нека обърнем внимание на нещата, които Huffington Post предлага за здравословен начин на живот. Ето как да започнете да водите здравословен режим през новата година.

Никога не е късно да започнете да живеете здравословно

Ясно е, че на 1 януари махмурлукът и преяждането от празниците ще си кажат думата, но след като се отърсите от коледните и новогодишните емоции, можете да започнете да се грижите повече за себе си. Според едно тазгодишно изследване правилното хранене и избягването на лошите навици като пушенето, удължават живота средно с по 5 пет години повече в сравнение с хората, които никак не се грижат за себе си.

Упражненията наистина вършат работа

Няма нищо ново във факта, че упражненията ни помагат да живеем по-дълго. Но едно ново проучване ни кара да погледнем отблизо на проблема със застояването. Резултатите от него показват, че всеки допълнителен час упражнения води до удължаване на живота с около 11 часа.

Гответе вкъщи

Проучване, направено в Тайван сред хора над 65-годишна възраст, сочи, че хората, които готвят максимум по пет пъти седмично, имат 47% по-голям шанс да живеят с 10 години повече от останалите. Естествено не бива да забравяме, че приготвяната храна трябва да е здравословна и в никакъв случай мазна.

Смейте се повече

Според учените смехът е здраве, затова не пропускайте всяка възможност да се забавлявате. Смейте се от сърце и радвайте хората около себе си.

Гледайте от добрата страна на нещата

Оптимизмът също е сочен за фактор за дълголетие. Затова в моменти, в които се чувствате зле, опитайте се да сложите "розовите очила” и да не приемате нещата толкова навътре.

Хранителните добавки помагат

За хората над 60-годишна възраст е важно да вземат добавки с витамин D и калций, защото това им помага да живеят по-здравословно и съответно по-дълго.

Знаем какво да правим, но рядко следваме добрите съвети

Макар и да сте го чували милиони пъти, може би трябва да ви го припомним пак - сложете край на тютюнопушенето. Цигарите увеличават риска от ранна смърт с 51%, така че ранното им отказване може единствено да ви направи услуга.























iNews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване