12/31/12 01:05
(http://www.klassa.bg/)

Премиера на сборника с пиеси "еМОрфей"!

“еМОрфей” е заглавието на новородена книга в самото начало на 2013-та, чиято първа премиера ще бъде от 21:30 часа на 5 януари в хотел „Здравец” във Велинград в рамките на организирания от МОНТФИЗ Winter Art Fest 2013, Велинград, 3-6 януари.
Сборник от пет пиеси и един актьорски дневник, книгата излиза с финансовата подкрепа на МОНТФИЗ, а артистичният предговор е дело на Слав Бойчев, собственик и художествен директор на най-авторитетната в страната мрежа от школи по актьорско майсторство, музика, танци, творческо писане, рисуване и фотография.
Изключителна благодарност на Издателство “Скалино” в лицето на г-жа Емилия Миразчийска! Гордост за нас е, че с тази книга издателството поставя начало на интригуващата своя поредица “Сцена”.
Автор на “еМОрфей” е Мая Кисьова, преподавател в МОНТФИЗ и художествен ръководител на курс “Писателят като Актьор”. Книгата включва пиесите “Наемателката” (в памет на Станислав Стратиев), “еМОрфей” (писана специално за конкурса на Австрийския П.Е.Н. клуб “Да поговорим за границите”), “Turning Trick”, “Силната” (рефлекс към монодрамата на Стриндберг “По-силната”) и “Еднодвама Розиноси” (писана специално за първия в България конкурс за абсурдистка пиеса “Носорог”, вдъхновен от “Носорозите” на Йонеско). Актьорският дневник на спектакъла “Безопасни игли / Safety Pins / Английские булавки”, който Мая Кисьова създаде заедно с един от най-добрите автори на хайку в България Петър Чухов (също преподавател в МОНТФИЗ), проследява пътя на независимия уникален творчески проект, въпреки препятствията.
Съвременни теми, увлекателен диалог, изключителен актьорски усет и любов към всеки един от персонажите по време на създаването му – вярваме, че пиесите ще предизвикат вниманието на режисьори, актьори и театри, чрез които да реализират своя втори живот и на сцената.
На Winter Art Fest 2013, Велинград, 3-6 януари ще присъстват и ще предават своя практически опит и актьорите Михаил Билалов, Пенко Господинов, Юрий Ангелов, Ралица Бежан, каскадьорът и професор по биомеханика и сценично движение Светослав Иванов, преподавателите в НАТФИЗ – д-р Дария Колева и Николай Градинар и много други. Това ще се случи в една богата и наситена програма от практически ателиета – уъркшопи, в които именитите артисти ще провеждат интензивни тренинги със запалените любители на изкуството, които ще участват във Фестивала.
Ако сте над 14 години и сте запален по актьорското майсторство, сценичната реч, каскадите, танците и ритмиката, можете до 2 януари да се запишете за участие в Winter Art Fest 2013!
Повече за Фестивала можете да видите тук: http://www.montfiz.com/winter-art-fest-2013


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване