01/01/13 12:05
(http://www.klassa.bg/)

Американски метод замразява мазнините, натрупани през празниците

Хиляди американци ще замразят мазнините, натрупани по празниците, вместо да се потят да ги изгарят в гимнастическия салон или да се подлагат на пластична хирургия, пише британският в.”Телеграф”. Прекалилите с коледните и новогодишни вкусотии ще използват новия метод на студова терапия, разработен в САЩ. Процедурата може да се проведе и в обедната почивка. От нея особено са се заинтересували мъжете, които не желаят да се подложат на липосукция. Уредът, с който се извършва тя, замразява мастните клетки под кожата в областта на талията, бедрата, ханша, на ръцете и гърба. Атакуват се малките депозити мазнини, които трудно се отстраняват. Идеалният ефект се постига, ако човек има до 7-9 кг в повече. В проблемните зони се махат да 30% от мастните наслагвания. Резултатът се вижда след няколко седмици.

В САЩ процедурата се предлага в клиниките на цена около 750 долара. Докато тя трае, човек може да чете книга или да гледа филм. Няма нужда от анестезия, не оставя и видими следи, а ефектът е траен.

Създателите на апарата не разкриват каква е температурата на замразяване. Доктор Матю Аврам от Центъра за лазерна и козметична дерматология към Масачузетската болница, който е един от изобретателите на уреда, разкрива само, че клетките се охлаждат до момента, в който започва естествената клетъчна смърт. Мастните клетки кристализират по-бързо от останалите.

Затова няма риск за нервите и други тъкани.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване