01/01/13 14:45
(http://www.klassa.bg/)

Севернокорейците бяха поздравени за Нова година от лидера си, за първи път от 19 г.

За първи път от 19 години насам гражданите на КНДР бяха поздравени за настъпващата нова година от лидера си, предаде Би Би Си. В своето телеобръщение Ким Чен-ун заяви, че Северна и Южна Корея трябва да се обединят. Той добави, че разногласията водят към война и призова да се укрепва военната и политическата мощ на страната. По думите му само държава със силен военен потенциал може да процъфтява. Речта на лидера бе отпечатана в трите основни вестника. Медиите в Пхенян разкриха също, че той е посрещнал Нова година, като е присъствал на музикален спектакъл със съпругата си .
За последен път новогодишно обръщения към телевизионните зрители произнесе през 1994 г. Ким Ир-сен. Синът му Ким Чен-ир се отказа от тази традиция и въобще рядко се появяваше пред публика.
В края на 2012 г. Ким Чен-ун бе признат за „Човек на годината“ от читателите на американското сп.“Тайм“. Имаше твърдения, че това е станало благодарение на хакерска атака, въпреки, че Пхенян го отрича, припомня Лента.ру. Редакторите на списанието избраха за „Човек на годината“ президентът на САЩ Барак Обама.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване