01/03/13 05:03
(http://www.klassa.bg/)

ООН изрази загриженост от въздушните удари в Мианмар

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун призова армията в Мианмар да прекрати нанасянето на въздушни удари по бунтовниците в щата Качин и да се търси справедливо и трайно решение на етническия конфликт, предаде АФП.
„Ръководителят на ООН призова властите в Мианмар да се въздържат от действия, които могат да застрашат живота на цивилните в региона и да доведат до ескалиране на конфликта”, посочи говорителят на Бан Ки-мун – Мартин Несирки.
Сраженията между армията на страната и въоръженото крило на „Организацията за независимост на Качин” се засилиха през последните дни, като въоръжените сили се опитват да си върнат контрола върху своите бази, съобщи правителственият представител Хла Маунг Шве, който е и съветник на президента Теин Сеин. „Научихме, че армията използва хеликоптери и тренировъчни самолети при опитите да си върне контрола върху една от военните бази”, уточни той.
Наблюдателите отбелязват, че ескалацията на етническия конфликт застрашава поетия от страната път на реформи.
























АФП.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване