01/04/13 15:08
(http://www.hsnovini.com/)

Електронните цигари на мода по празниците

Увеличение при продажбите на ел. цигари по празниците

Увеличение на продажбата на електронни цигари по празниците отчитат в магазините в Хасково, където те се предлагат. Една от основните причини за това, според търговците е забраната за тютюнопушене на закрити пространства.

След въвеждането на този закон  клиентелата в част от заведенията значително намаля. Една част от тях започнаха сами да предлагат използването на електронни цигари, за да няма голям отлив и загуба на доходи. Хората също започнаха да си купуват електронни цигари. Това неминуемо води и до увеличение на продажбите на тези уреди.

“Значително се увеличиха продажбите на ел. цигари по празниците, но това увеличение според мен започна още през есента, може би причината е и забраната, която бе наложена за тютюнопушенето на закрити пространства”, коментира за Хасково Новини Димитър Бакърджиев, който е собственик на магазин, в който се предлагат електронни цигари.

Според търговците на електронните цигари цената не винаги е определяща.Те са на мнение, че не се търси евтиното, а качественото. Най- често се купували електронни цигари по 30- 40 лв. комплекта. Цените на електронните цигари варират от порядъка на 20 до 70 лева. Отделните й части също могат да се подменят. Батериите, които се зареждат средно на 2- 3 дни при подмяна струват около 10- 20 лв.  , а приставката в която се слага течността, с която се пълни цигарата е от порядъка на 7- 8 лв.

Младен Желязков

Според търговците на магазините, в които се предлагат ел. цигари една от причините за увеличеното търсене е забраната за тютюнопушене на закрити места

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване