01/04/13 17:17
(http://www.hsnovini.com/)

Спешно настаниха три деца от Константиново в приемни семейства

Жанета Желева, директор Дирекция “Социално подпомагане” – Димитровград

Три от петте деца на ромското семейство от Константиново, което допусна 5-месечното им бебе да умре от недохранване в края на миналата година, са настанени в приемни семейства, информираха от дирекция „Социално подпомагане” в Димитровград.  Децата – две момчета и едно момиче са на възраст от 2 до 5 години.

Спешно настаняване в приемни семейства предприеха социалните работници от Димитровград, след като техните роднини, където бяха настанени доскоро петте деца отказали да се грижат за три от тях.

“Роднините отказаха да се грижат за трите най-малки, тъй като е настъпил здравословен проблем с тяхната биологична дъщеря. Наложи се на 28 декември, спешно да настаним трите най-малки деца в приемни семейства тук в Димитровград. Предстои внасяне на искови молби в съда, който ще определи точният период, в който децата ще останат. Това според нас е най-добрият вариант на този етап, тъй като биологичните родители на децата нямат никакъв капацитет за тяхното отглеждане, и за в бъдеще по наше наблюдение не биха се справили с тях”, сподели Жанета Желева.

Три месеца след драмата с починалото им бебе, Кирилка и Николай от Константиново още са безработни. Както и през последните няколко години. Децата в приемните семейства ще поддържат връзка помежду си. Предстои да се предвидят в плановете за грижата им срещи помежду им, за да не се прекъсва естествената връзка между тях, уточниха от дирекцията. Останалите две деца, момченца на 7 и 15 години, остават при родните от същото село.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване