01/06/13 15:35
(http://www.klassa.bg/)

Асад: Въстаниците са врагове на Бога и марионетки на Запада

Сирийският президент Башар Асад направи публично обръщение към нацията, излъчено по телевизията, в което призова сънародниците си на борба с марионетките на Запада, предаде Би Би Си. Той благодари за подкрепата, оказана му от Русия, Иран и Китай и обеща в бъдеще политически реформи.
За първи път от юни месец насам, Асад говори близо 2 часа в операта в Дамаск пред свои симпатизанти, които бурно го аплодираха. Той обвини за кръвопролитията „свързани с Ал Кайда терористи, който действат по нареждане на кукловоди от Запада“. Президентът предложи като изход свикването на национална конференция за примирение и подписване на нова конституция.
Празните обещания за реформи никого няма да излъжат, коментира речта на Асад британският външен министър Уилям Хейг. Сирийската опозицията поставя като главно условие за разрешаване на кризата оттеглянето на Асад от политическата сцена, отбелязва Би Би Си.
В продължаващия от март 2011 г. конфликт в Сирия са загинали над 60 000 души, сочат данни на ООН .

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване