01/07/13 19:43
(http://www.klassa.bg/)

Патриарх Кирил: Знаем кога ще дойде краят на света

Руският патриарх Кирил разкритикува слухове за предстоящия край на света. Той каза, че според християнството земният свят ще престане да съществува, когато злото бъде повече от доброто, съобщи ИТАР-ТАСС.

"Ние знаем кога ще дойде краят на света. Той няма да настъпи нито от сблъсък на Земята с астероид, нито от някакво друго бедствие. Това ще се случи, когато злото в света надделее над доброто”, каза главата на Руската православна църква след Великата Коледна вечерня в катедралния храм „Христос Спасител”.

Патриархът подчерта, че никога не е било лесно да се говори на хората кое е добро и кое е зло и затова църквата винаги ще среща съпротива. Той също така изрази загриженост за младите хора, които "се превърне в жертва на манипулатори", водещи войни за "своите лични или корпоративни, идеологически или политически цели".

Кирил обаче подчерта, че на всички клевети църквата трябва да отговори с любов.

"И тези, които приемат Христос, и тези, които го отхвърлят, са деца Божии. Трябва да държим вратите отворени за всички, които искат да дойдат и заедно с нас да служат на Господ”, каза още главата на руската църква.


Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване