01/08/13 13:20
(http://www.klassa.bg/)

Лайнерът-мечта на „Боинг“ пак показа дефект, за късмет няма жертви

На борда на Boeing 787 Dreamliner е избухнал пожар, малко след приземяване на летище „Лоугън“ в Бостън, съобщи Би Би Си. Самолетът, собственост на Japan Airline е летял от Токио. По първоначална информация огънят се е появил от пренагряване на батерията в помощната система за електроснабдяване. Пътниците и екипажът не са пострадали, защото вече са били напуснали машината.
Това е поредния инцидент с Dreamliner след редица технически проблеми, които забавиха производството на първия съвършено нов самолет на Boeing от 1995 г. Първият пътнически полет „Лайнерът-мечта“ извърши през октомври 2011 г., а не както бе запланувано през 2008 г. Миналата година друг Dreamliner, собственост на United Airlines, трябваше да кацне принудително заради повреда в електрическата инсталация.
Инцидентът на летището в Бостън ще удари сериозно американската компания, смятат експерти. Никой не иска и да си представи какво би се случило, ако пожарът бе избухнал, докато самолетът е бил във въздуха.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване