01/10/13 05:27
(http://www.klassa.bg/)

САЩ предупредиха Великобритания да не напуска ЕС

Администрацията на президента на САЩ Барак Обама отправи директно предизвикателство към британския премиер Дейвид Камерън, като предупреди за опасностите, които ще произтекат от референдума за членството на Великобритания в Европейския съюз, пише вестник "Гардиън".
Високопоставен американски представител подложи на съмнение основанията за провеждане на референдума, докато в същото време кампанията на премиера да се преразгледат условията за членството на Обединеното кралство в ЕС също беше обект на нападение от страна на Брюксел и Дъблин.
Само шест седмици преди Камерън да изнесе своята решителна реч, в която се очаква да той да обещае провеждането на допитването за „ново споразумение” за Великобритания в ЕС, помощник-държавният секретар на САЩ за Европа Филип Гордън заяви по време на своята визита в Лондон: „Приветстваме един отворен навън Европейски съюз, в който членува Великобритания. Имаме полза само когато ЕС е единен и фокусиран на нашите съвместни интереси по света и Европа”.































"Гардиън"

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване