01/14/13 14:44
(http://www.klassa.bg/)

Технология на Microsoft превръща стаята в геймърски екран

Технология на Microsoft може да превърне стаята в геймърски екран, пише технологичният сайт kaldata. В края на миналата година през медиите мина кратко съобщение за патент на Microsoft Research, който разглежда възможността да се прожектират части от изображенията извън рамките на телевизора, по време на игра с конзолни машини. Идеята все още звучи по-скоро като част от научната фантастика, отколкото като нещо, което може да стане реалност скоро, но редмъндският гигант изглежда работи сериозно по въпроса, съобщaва Eurogamer.

Вече можем да изгледаме концептуалното демо на технологията IllumiRoom и представените ефекти са меко казано впечатляващи. Видеото беше излъчено по време на технологичното изложение CES 2013 в Лас Вегас и показа какво е бъдещето на видеоигрите.

IllumiRoom ще бъде комплексна система, включваща множество проектори, сензори и мощен процесор. Преди да започне играта системата ще сканира стаята, за да определи разположението на отделните обекти. Събраната информация ще се използва за по-качествено насочване на образа, излъчван от проекторите. Последните ще имат за задача да извадят играта от телевизора ви и да пренесат приключението във всяко ъгълче на помещението.

В момента по проекта работят четирима инженери на Microsoft Research. Идеята е IllumiRoom да се съчетае с технологията Kinect, за да се постигне още по-различно и реалистично преживяване по време на игра. Когато това стане реалност светът на игрите вече няма да бъде същия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване