01/16/13 11:49
(http://radiomilena.com/)

Дамаджан вечеринка за празника Трифон Зарезан

DAMADJAN 2012 21 Дамаджан вечеринка за празника  Трифон Зарезан

За 18-ти пореден път, по повод празника  Трифон Зарезан, Читалище “Просвета 1888”- Поморие събира ценителите на хубавите червени и бели вина, и ракии на 9 февруари 2013 г./събота/ от 19.30 ч. в Интерхотел “Поморие”на Дамаджан вечеринка”. Основен партньор на читалището е „Черноморско злато-АД”-Поморие. На вечеринката по традиция ще се проведе анонимна   дегустация на домашни вина и ракии, които ще бъдат оценени от професионална дегустационна комисия в „Черноморско злато- АД“.

Желаещите да участват в конкурса ще могат да предоставят своите проби в сградата на Читалище “Просвета 1888” в срок до 4.02.2013 г.

И тази  година ще се връчи  Приза „Дегустатор на годината“.Победителя ще се определи вечерта на празника.Този,който се доближи най-много в оценките си до тези на професионалистите печели приза „Дегустатор на годината“. Актьорите от поморийският читалищен театър ви обещават много хумор, голямо веселие и буйни танци, за да се спази традицията, за плодородие на лозята и пълни бъчви с вино. Дамаджан вечеринката за празника Трифон Зарезан е една стара градска традиция в Поморие.Тя датира от 30-те години на миналия век, когато лозарите и винарите са се събирали на този ден в читалището за да празнуват заедно като добри съграждани и приятели. Всеки от тях е черпил присъстващите с вино, което  сам е налял. Домакините пък са представяли своите кулинарни шедьовъри  от ястия и сладки .Не са липсвали закачките и хумора на местните зевзеци-актьорите от читалищния театър,музиката и танците до зори. На дамаджан вечеринката задължително са танцували Кадрил – един европейски танц, вероятно пренесен от богатите поморийски търговции банкери, които обикаляли Европа по свои бизнес дела.Имало е и водещ, който задавал командите на френски език, господата са демонстрирали своите кавалерски обноски, а дамите своите тоалети по европейската мода.

Куверт можете да закупите в канцеларията на Читалище “Просвета 1888”, ул. Княз Борис I №51. За допълнителна информация – тел. 0596/22316,GSM 0887411 925

damadjan Дамаджан вечеринка за празника  Трифон Зарезан

 Дамаджан вечеринка за празника  Трифон Зарезан

bookmark Дамаджан вечеринка за празника  Трифон Зарезанsvejo Дамаджан вечеринка за празника  Трифон Зарезанgoogle Дамаджан вечеринка за празника  Трифон Зарезанdelicious Дамаджан вечеринка за празника  Трифон Зарезанstumbleupon Дамаджан вечеринка за празника  Трифон Зарезанfacebook Дамаджан вечеринка за празника  Трифон ЗарезанСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване