01/16/13 16:13
(http://www.hsnovini.com/)

След операцията: 78-годишната хасковлийка с изкуствена става в добро състояние

На възрастната жена от утре са назначени процедури по раздвижване

78-годишната хасковлийка, която стана първата в областта пациентка с поставена изкуствена става, след операция в местното Ортопедо-травматологично отделение, е в добро клинично състояние, информираха от многопрофилната болница.

Първата операция за поставяне на изкуствена става в историята на хасковската ортопедия бе извършена под ръководството на началника на Ортопедичната клиника към университетската болница „Свети Георги” в Пловдив доц. Владимир Ставрев. Негови асистенти бяха хасковските доктори Димитър Петков, Димитър Павлов и Живко Атанасов.

На възрастната жена от утре са назначени процедури по раздвижване. До операцията се стигна след като тя паднала вкъщи. Постъпила е в местната ортопедия с фрактура на шийката на бедрената кост.

Травмите при възрастни хора обикновено водят до продължително залежаване, последвано от вторични усложнения, споделят специалистите. Изкуствените стави са най-подходящия метод за лечение. Досега обаче те се поставяха само в Пловдив, Стара Загора или София.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване