01/17/13 06:01
(http://www.klassa.bg/)

Имигрантите не искат да взимат домовете или работата на британците, заяви румънският посланик в Лондон

Според прогнозите, публикувани от организацията „Мигрейшън уоч”, се очаква около 250 000 имигранти от България и Румъния да се отправят към Великобритания за работа след премахването на ограниченията за работа в страната.
Румънците не искат да „завземат” Великобритания или да „взимат храната и дома” на британците, след като промените от следващата година, заяви румънският посланик в Лондон Йон Джинга в интервю пред британския в. „Дейли Телеграф”.
Топ дипломатът заяви, че британските граждани не трябва да се страхуват от „цунами” или втора източноевропейска „инвазия”, когато на 31 декември бъдат свалени сегашните ограничения.
Министрите в страната многократно отказаха да дадат прогнози колко румънци и българи ще дойдат във Великобритания, когато работните ограничения бъдат премахнати.
„Някои таблоиди заявиха, че в рамките на една година 29 милиона българи и румънци ще нахлуят, ще завладеят Великобритания. Защо? Защото ние сме 19 милиона в Румъния, а в България -10 милиона?”, коментира Йон Джинга.















„Дейли Телеграф”


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване