01/18/13 05:54
(http://www.klassa.bg/)

Над 20 филипинци са сред заложниците в Алжир

Филипинското правителство получи информация, че над 20 жители на страната са сред чужденците, които бяха взети за заложници от въоръжените ислямисти в Алжир, съобщи говорител на външното министерство, цитиран от АФП.
Говорителят Раул Ернандес посочи, че един филипинец и един японец са успели да избягат от района преди алжирските сили да предприемат спасителната операция, при което филипинският гражданин е получил лека контузия. „В момента той е на път за алжирската столица, където ще получи медицинска помощ”, отбеляза Ернандес.
Въоръжените ислямисти в сряда окупираха газова централа в алжирската пустиня, като взеха множество чужденци за заложници. Алжирските сили в четвъртък предприеха операция срещу похитителите, при която има съобщения за жертви сред заложниците.
Роднини на двама филипински работници съобщиха, че те заедно с още 19 филипинци са се намирали в централата в момента на инцидента, посочи Ернандес. „Алжирската страна призна, че след предприетата от армията операция има убити и ранени сред заложниците, но не посочиха повече подробности”, допълни той.














АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване