01/22/13 05:23
(http://www.klassa.bg/)

Чавес може да се завърне в родината си в близките дни

Връщането на президента на Венецуела Уго Чавес в родината му след операцията, която му бе направена в Куба, може да се очаква в следващите дни, каза брат му Архенис Чавес.

Според по-малкия брат конкретната дата зависи от решението на екипа лекари, които се грижат за здравето на Чавес, но все пак може да се очаква в близките дни. Архенис Чавес каза още, че неотдавна е посетил президента в Хавана, където е имал възможност да говори с него. В момента при Чавес в Куба е дъщеря му, добави Архенис Чавес. Президентът на Венецуела провежда лечение в Хавана от декември заради злокачествено заболяване.

Там му бе направена операция. След нея той разви белодробна инфекция, довела до дихателна недостатъчност. Вицепрезидентът на Венецуела Никалас Мадуро съобщи по-рано, че Чавес завършва следоперативния период на възстановяване и ще бъде подложен на нов курс лечение. Той добави, че състоянието му се стабилизира и той е в съзнание.














РИА "Новости"
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване