01/27/13 11:38
(http://www.klassa.bg/)

Виж кой иска да ти открадне телефона

Фирмата за мобилна сигурност Lookout прибави нова функционалност към вече съществуващата си апликация за Android, която трябва да помогне срещу крадци и дори срещу нахалници, които се опитат да надничат в телефона ви без ваше разрешение.

Новата функция Lock Cam ви осведомява, ако някой се опитва да отключи телефона без ваше позволение. Lock Cam ще използва камерата от предната страна на апарата и безшумно, без светкавица, ще направи снимка на всеки, който три поредни пъти въведе грешна парола. В последствие на мейла си трябва да получите снимка на потенциалния крадец (или пък гадже, което иска да ви прочете SMS-ите), както и GPS координати на съответното място.

На този етап Lock Cam е наличен само на английски и, логично, ще функционира единствено на телефони с камера от предната страна. Операционната система Android трябва да е с фърмуеър по-висок от 2.3.

От Lookout обявиха и нова услуга, за която обаче ще трябва да си платите месечна такса от 2.99 или пък годишна от .99. Въпросната ви позволява да добавите лично съобщение на екрана за заключване, което да уведомява потенциалните съвестни граждани къде да върнат телефона ви, ако сте го загубили, а те са го открили.

 




















































iNews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване