01/27/13 10:45
(http://www.hsnovini.com/)

Министър Добрев: Гласувах с надежда за край на една 30- годишна агония

Министър Добрев упражни правото си на глас в Хасково

“Гласувах с надеждата да сложим край на една 30- годишна агония, особено тежка в последните 5- 6 години. Надявам се днес всички хора да дадат своя вот, защото е важен”. Това коментира днес министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, веднага след като гласува на първия в новата история на България референдум.Той даде своя вот в родния си град, в 71- ва секция, където бяха гласували 55 души.

Добрев допълни, че не очаква особено висока активност на населението, която да премине границата от 50 %. Според министърът една от причините е, че хората не виждат референдума като избори.

“Много от хората, с които аз съм говорил, смятат, че ако не гласуват, това означава, че не подкрепят въпроса, което не е точно така, защото в крайна сметка ако имаш мнение, трябва да го изразиш, а не да пасуваш. . . Отговорът на днешния въпрос с “ДА” или ‘НЕ”  е изцяло и само за АЕЦ- Белене”, коментира още Делян Добрев.

Той коментира и ситуацията с ВМЗ- Сопот. През следващата седмица предстояли преговори за оздравителна програма, която може да включва както намалено работно време до 4- часов работен ден, така и пренасочване на хора в други предприятия. Възможна е и комбинация от двата варианта. Добрев добави, че в рамките на месец- месец и половина ще започне процедура по приватизация.

Хасково Новини

Делян Добрев: Вотът на хората е важен

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване