01/27/13 15:46
(http://www.klassa.bg/)

Ръководството на РЗС бойкотира референдума

Членовете на Политическия съвет на “Ред, законност и справедливост” решиха днес да не гласуват на референдума. От РЗС разпространиха и мотивите за това си решение. От партията на Яне Янев отказват да гласуват, защото:
- Законодателната рамка, по която се провежда референдума, има многобройни недъзи, които саботират функционирането на пряката демокрация;
- Какъвто и избор да направи народът, от това няма да последват конкретни резултати и това ще отврати избирателите още повече от политиката;
- Подписката за допитването не е в дневния ред на народа, тя дойде от политици, които са под контрола на енергийната мафия. За РЗС прякото допитване до гражданите е най-силният инструмент на демокрацията, но той трябва да бъде използван от тези, за които е предназначен.
– гражданите, а не от политиците, които чрез него искат да обслужат интересите на енергийната мафия. За решението на Политическия съвет са уведомени над 15 000 членове на РЗС чрез мейл-и и смс-и. Който не се съобрази с решението на Политическия съвет, ще бъде изключен от партията.
РЗС е единствената партия, която има потенциал и кауза да предизвика най-важния за България референдум за нова българска конституция и сме убедени, че ще го предизвикаме още в следващото 42-ро Народно събрание, казват още от партията.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване