01/15/13 15:49
(http://www.klassa.bg/)

Меглена Кунева: Не мога да участвам в шизофрения като референдума

Аз не мога да участвам в шизофрения. Така лидерът на „България на гражданите" Меглена Кунева коментира защо смята да бойкотира референдума.
Предстоящият референдум е един фалш, а единственият начин да се носиш срещу фалша и лъжата е като не участваш в него, обясни тя.
Кунева допълни, че при провеждането на идентичен референдум в Литва е имало една година разяснителна кампания, а при нас не се знае дали ще има и 20 дни.
„Ние втора ръка хора ли сме, за да имаме втора ръка референдум, а не като този в Литва?", запита още Кунева.
Тя подчерта, че БСП, които инициираха референдума, няма да получат това, което искат, защото министър-председателят вече е казал, че няма да строим централата.
От „България на гражданите" извадиха на показ и две неистини на управляващите в областта на науката и образованието. Разкритията им идват седмица, след като Министерски съвет одобри създаването на нова оперативна програма „Наука и образование".
Първата неистина, която са засекли от „България на гражданите", е казаното от министър Игнатов, че само България не е имала такава оперативна програма. След направена проверка хората на Кунева са установили, че единствено Чехия и Словакия имат оперативна програма, която е само за образование.
Втората неистина е казаното от управляващите, че досега не е имало европейски средства за наука и образование. Меглена Кунева поясни, че в настоящия програмен период в тази насока са предвидени минимум 800 млн. евро по други 3 оперативни програми - „Конкурентоспособност", „Човешки ресурси" и „Регионално развитие".

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване