01/28/13 14:44
(http://www.klassa.bg/)

Ариел Шарон реагира на гласа на сина си след 7 години в кома

Израелски и американски учени са засекли „значителна активност“ в мозъчната дейност на бившия премиер на Израел Ариел Шарон, който е в кома от 7 години, предаде РИА „Новости“.Шарон реагира на снимки на роднини и на гласа на сина си.
Учените са направили двучасово сканиране на главния мозък на 84-годишния израелски политик, като в същото време му показвали снимки на семейството и са пускали гласа на сина му Гилад. Резултатите са били изненада и за самия екип от специалисти в Университета Бен Гурион, където е бил откаран Шарон. Авторът на метода за изследване американският професор Мартин Монти обаче признава, че екипът не е намерил признаци на съзнание у пациента. Просто някои участъци от мозъка реагират на сензорна информация.
Шарон прекара два поредни инсулта в края на 2005 и началото на 2006 г., като при втория на 4 януари изпадна в кома и досега не е дошъл в съзнание. Въпреки, че лекарите не дават надежди, синовете му още вярват, че той ще излезе от комата.
От пресслужбата на болница „Шиба“, където е настанен Шарон, уточняват, че той не е в пълна, а в будна кома. Затова реагира на гласове и отговаря на въпроси с движение на очите и пръстите.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване