01/28/13 09:24
(http://www.klassa.bg/)

Дянков: "Белене" окончателно излезе от темата на всяко правителство

Аз също не гласувах. Излишно беше първият демократичен референдум да е по този въпрос, заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков пред Нова телевизия.

АЕЦ "Белене" окончателно излезе от темата, на което и да е правителство.

Дори и да се върне в парламента, вчера премиерът каза, че ГЕРБ ще гласува отново "против", каза финансовият министър.

Според него в момента БСП се чуди как да изкара оправдание, за да може и медийното лоби, и ядреното лоби около Станишев да спечели.

В крайна сметка ядреното лоби се провали - хората не излязоха да гласуват, коментира Дянков. Според него единственото хубаво нещо от гласуването е, че организацията по вота е била на ниво и референдуми е хубаво да има за в бъдеще.

Аз смятам, че доверието към Станишев е много застрашено, допълни Дянков и прогнозира, ако не оставка на червения лидер в следващите седмици, то голям срив в доверието към него.

Някои от тези неща, да, може би са се знаели от моя кръг хора, призна Дянков по повод намерените документи за "Белене" в кашони. Това не е компромат, това е излизане на една истина, която досега се е знаела от малък кръг хора, сега се знае от повече, отговори министърът.

Следващият референдум според него трябва да е на тема екология -

тема, свързана с българското Черноморие.

Социалните теми отиват повече към бюджет и референдуми по такива теми не може да има. За мен въпросът на референдума беше "искате ли България да банкрутира", затова и не излязох да гласувам, посочи още вицепpемиеpът.



















Нова телевизия


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване