01/30/13 08:33
(http://www.klassa.bg/)

САЩ не очакват от Русия съгласие по всички въпроси, заяви Хилари Клинтън

Американският държавен секретар Хилари Клинтън, която напуска своя пост, не бърза да прави дългосрочни прогнози за американско-руските отношения, които в последно време значително се усложниха, предаде ИТАР-ТАСС.
„Ние не очакваме от Русия да се съгласява с нас по всички въпроси, ние трябва да работим отново заедно”, коментира държавният секретар в прощално интервю за радио „Ен Пи Ар”.
Клинтън заяви, че през последните четири години, докато е заемала поста държавен секретар в първата администрация на Барак Обама, отношенията между САЩ и Русия са били белязани от „много положителни постижения”.
Сред тях, тя описа подписването на новия договор СТАРТ за намаляване и ограничаване на стратегическите нападателни оръжия, руската помощ при извеждането американските военни камиони от Афганистан, сътрудничеството в Арктическия съвет, сътрудничество в уреждането на ситуацията около ядрените програми на Иран и Северна Корея.











ИТАР-ТАСС

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване