02/01/13 12:27
(http://www.klassa.bg/)

Премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан в парламента на 6 февруари, настояват от БСП

Депутатът от Парламентарната група на Коалиция за България Георги Пирински настоя премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан в парламента на 6 февруари. Пирински заяви, че Народното събрание и парламентарните комисии могат да задължават министрите да се явяват на техни заседания и да отговарят на поставените въпроси. Той се обърна към председателя на Народното събрание Цецка Цачева с настояване във вторник тя да внесе програмата за дневния ред на парламента за 6 - 8 февруари с точка първа - изслушване на министър-председателя по зададените му въпроси, обяснение за отсъствието му повече от два месеца, както и да заяви каква ще бъде позицията на България на Европейския съвет, където ще се обсъжда Многогодишната финаснова рамка 2014 - 2020. По думите на Георги Пирински позицията на Цачева, че няма правомощия да задължи министър-председателя да се яви, е напълно несъстоятелна.
Парламентарната група на „Атака” предлага министрите да се явяват в парламента всяка сряда от 13.00 до 14.00 часа, за да информират депутатите по важни и спешни въпроси. Павел Шопов заяви, че основно задължение на Народното събрание е парламентарният контрол върху изпълнителната власт

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване