02/03/13 12:56
(http://www.klassa.bg/)

Бившият шеф на иранската централна банка е заловен с чек за 70 милиона долара в Дюселдорф

На летището в Дюселдорф на 21 януари е бил задържан бившият ирански финансов министър и бивш шеф на Иранската централна банка Тахмасб Мазахери, разкри в неделното си издание в.“Билд“. 59-годишният иранец е носел в себе си чек за 300 милиона венецуелски боливари (70 милиона американски долари). На сайта на германските митници има информация за случая, но не се споменава името на задържания. От посолството на Иран в Германия са отказали коментар за „Билд“.
Според изданието, Мазахери е прелетял в Германия от Иран през Турция. На въпрос на митничарите колко пари носи, той е отговорил 10 000 евро. При проверката се оказва, че има само 5000 в различни валути.
В ръчния багаж обаче е бил намерен чек, издаден от Банката на Венецуела. Според иранеца те били предназначени за изграждането на 10 000 жилища, което ще се финансира от венецуелското правителство. Германската полиция е започнала разследване за предполагаемо пране на пари.
Мазахери е бил шеф на Иранската централна банка до 2008 г. Напуска заради повишаване на инфлацията в страната. Преди това е бил министър на икономиката и финансите

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване