02/06/13 14:14
(http://www.klassa.bg/)

Акад. Стефан Воденичаров се закле като министър

Парламентът избра в сряда председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров за нов министър на образованието. Веднага след това той положи клетва.
Кандидатурата му бе подкрепена от избраниците на ГЕРБ и от независими депутати, а опозицията гласува „против", но не „заради личността на Воденичаров“, а заради невъзможността който и да било да реши проблемите в сектора за 100 дни.
До рокадите в правителството се стигна след като премиерът Бойко Борисов поиска и прие оставката на просветния министър Сергей Игнатов заради корупция във фонд "Научни изследвания". Новоизбраният министър представи в рамките на пет минути пред депутатите приоритетите в работата си и причината да приеме номинацията. Ще възражда техникумите, защото у нас имало дефицит на кадри в областта на индустрията.
„Пред цялата научна общност и образованието се отваря изключителен шанс - Оперативната програма „Наука и образование". Нямаме време за чакане. Явно, че това ще бъде задачата, която най-настоятелно ще се опитам да си направя подготовката, че в Министерството на образованието, младежта и науката да се създаде съответният механизъм, за да може да стане бенефициент по тази програма и да определим посоките за нейното развитие", каза акад. Воденичаров.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване