02/07/13 17:16
(http://www.klassa.bg/)

Драги: ЕЦБ ще помогне за възстановяване на икономическата октивност в еврозоната


"Слабостта на европейската икономика ще се запази и през 2013.“ Това коментира директорът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги на дадената в четвъртък следобед пресконференция след заседание на институцията, цитиран от Bloomberg. Според него необходимите корекции на балансите в държавния и в частния сектори ще продължат да оказват влияние на икономическата активност. „По-късно икономическата активност ще започне постепенно да се възстановява благодарение на стимулиращата политика на ЕЦБ, подобряването на доверието към финансовите пазари, а също укрепването на глобалното търсене", посочи Драги.

Икономическата активност в еврозоната ще започне постепенно да се възстановява в края на 2013 г. благодарение на стимулиращата политика на Европейската централна банка, заяви нейният директор Марио Драги. Възстановяването ще съдейства за подобряването на доверието към финансовите пазари и укрепването на глобалното търсене, каза още той.

Директорът на ЕЦБ отбеляза, че рисковете за икономиките от еврозоната остават. Едновременно с това той открои стабилизирането на доверието в еврозоната. "Инфлацията в еврозоната, както се очакваше, ще спадне под 2% през следващите месеци. Икономическият анализ показва, че динамиката на потребителските цени ще отговаря на разбирането за ценова стабилност в средносрочна перспектива", добави Драги.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване