02/07/13 12:09
(http://www.klassa.bg/)

Казаха защо сметките за ток са толкова високи

След като множество абонати от Североизточна България се оплакаха, че последните им сметки за ток са твърде високи, от енергоразпределителното дружество „Енерго-про” изтъкнаха няколко причини, на които се дължи това.

Основната е, че отчетеният период е по-голям от обичайния заради коледните и новогодишните празници и започналото по-рано отчитане на консумираната елетроенергия. Например при клиентите, при които това по принцип става на 25-то число от месеца, отчитането е направено на 17 декември. По този начин сметката за януари не се явява сметка за календарен месец, а за 40 дни.

Ниските температури преди Коледа и повишеното потребеление на ток заради тях и последвалите почивни дни също са допринесли за по-високи сметки. Средните температури през декември са били с около 8ºС по- ниски от тези през ноември, декември през 2012 г. като цяло е бил по- студен в сравнение с предишната година.

Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване