02/07/13 15:03
(http://www.klassa.bg/)

Цветанов: Никой не изнудва и не държи в зависимост премиера

Няма човек, който да изнудва и да държи в зависимост премиера на страната. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов пред журналисти по повод изнесените в последните дни документи по досието „Буда", в които се твърди, че е Бойко Борисов е бил вербуван като агент. Вътрешният министър заяви, че не е запознат с разпространените тази нощ от сайта „Бивол" нови документи от досието "Буда", чиято цел е да се определи "приоритетната престъпна ориентация" на Бойко Борисов. Според Цветанов от тук нататък предстои постоянно тиражиране на компрометиращи документи, които според него можело и да са фалшиви. „Самият факт, че премиерът Борисов даде съгласието си, той всъщност се обърна с молба, да бъде разсекретено всичко това, да бъдат декласифицирани съгласно българското законодателството материалите от първите публикации, показа много ясен знак, че няма човек, който да изнудва или да държи в зависимост премиера на страната. Смятам, че той го е доказал и с управленческия си подход и с всичко, което е реализирал през последните години", каза Цветанов.
"В България през всичките тези години не са малко лицата, които са се възползвали от реализирането на подобни сценарии с използването на материали или фалшифицирането на такива, за да могат да държат в зависимост когото и да било и той да бъде послушен", заяви още Цветанов. Министърът обясни, че 18 години е бил служител на МВР и всеки служител там, както и в МО, има лично кадрово дело в съответната картотека. Когато напуснеш системата, това дело се архивира, то може да бъде поискано и ползвано, когато отново ставаш кандидат за работа в МВР. Цветанов се поинтересувал от директора на "Човешки ресурси" в МВР дали някой в периода, в който той е напуснал министерството - от октомври 2005 г., е ползвал личното му кадрово дело. Оказало се, че през 2006 г., когато вече се е говорело за създаването на проекта ГЕРБ и Цветанов бил вече заместник-кмет на София, делото му било поискано и взето от директора на "Човешки ресурси". Тогава министър на вътрешните работи беше Румен Петков, добави Цветанов, по чиито думи личното му дело е поискано и е разглеждано и през април 2009 г., вероятно от тогавашния вътрешен министър Михаил Миков.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване