02/08/13 09:52
(http://www.klassa.bg/)

Константин Тренчев: В банките има много пари, защото хората вече не вярват в нищо

От 1989 г, насам съм се наслушал на хубави думи и е логично политиците да ни обещават светли бъднини. Факт е обаче, че стотици хиляди работни места сме загубили от началото на кризата, каза в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев.

"Вярно е, че данъците ни са ниски, но е вярно и че инвеститори не идват, както се хвали финансовият министър Дянков. Трябва да се стремим към създаване на трайни работни места. Това може да стане, когато има трайно развитие на икономиката и добри условия за бизнес. Такива обаче не виждам. Богати хора с помощи не могат да се получат. Богати хора се създават с разкриване на трайни работни места", добави той. Според него в банките има много пари, защото хората вече не вярват в нищо и не искат да инвестират в малък и среден бизнес. "Не може да говорим за оптимизъм, защото младите и образованите хора, кръвта на нацията, избягаха в чужбина. Не вярвам много от тях да се върнат", посочи Тренчев.

По думите на независимия финансов експерт Мика Зайкова в страната ни има чудовищна корупция, липсва антимонополно законодателство, което спъва развитието на икономиката.


www.novini.bg
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване