02/14/13 05:50
(http://www.klassa.bg/)

Австралия призна, че е знаела за ареста на Затворника Хикс

Външният министър на Австралия Боб Кар призна, Камбера е била информирана за ареста на австралийски гражданин от Тел Авив през 2010 година за нарушение на националната сигурност. В същото време медия предположи, че може да е бил арестуван за предателство, предаде АФП.
Признанието на Кар, последвало по-ранното му изказване, че е бил информиран за затварянето на австралиеца едва след неговата смърт, дойде, след като Израел потвърди, че е държала в усамотен затвор чужденец по причини, свързани със сигурността.
Мъжът, посочен от австралийска медия като Бен Зигер, агент на Мосад, е извършил самоубийство в затвор, близо до Тел Авив, в случай, който правителството на Израел положи изключителни усилия да прикрие, налагайки възбрана на медиите да го отразяват.
Израел не разкри самоличността на т. нар. Затворник Хикс, нито обвиненията срещу него, но вестникът „Ди Острейлиън” предположи, че е задържан заради предателство.


















АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване