02/14/13 06:01
(http://www.klassa.bg/)

Израел призна, че е държал Затворник Хикс с двойно гражданство, за когото се смята, че е агент на Мосад

В средата на ескалиращ международен скандал с Австралия израелското правителство беше принудено да признае, че тайно е държало в затвор гражданин с двойно гражданство – известен още като „Затворника Хикс”, който впоследствие се е самоубил, докато е бил държан в затвор Аялон, пише "Гардиън".
Истинската самоличност на Затворника Хикс се предполага, че 34-годишния Бен Зигиер, който е имал израелско и австралийско гражданство и е описван като агент на израелските разузнавателни служби, Мосад. Той е бил арестуван в Израел през 2010 година по сериозни, но неуточнени обвинения.
Информацията беше разпространена, след като забраната за оповестяване на случая в Израел беше частично вдигната от съд в сряда вечерта след политически и медиен натиск.
Според изнесената информация Зигеир е бил държан в условия на такава изолация и потайност, че дори охранителите в затвора не са знаели неговата самоличност.
В разпространения документ се признава, че затворникът е регистриран под фалшива самоличност заради причини, свързани със сигурността, но се добавя, че неговото семейство в Австралия, което не пожела да коментира случая, са били известени за ареста. В него се посочва още, че задържането на Затворника Хикс е одобрено от най-високопоставените чиновници в израелското министерство на правосъдието.















„Гардиън”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване