02/16/13 15:37
(http://www.klassa.bg/)

За първи път: „Българско школо” представя България на Езиковите олимпийски игри-Лсндон 2013.

Представителна група на частното основно училище с ранно чуждоезиково обучение „Българско школо” ще представи България на Езиковите олимпийски игри Лондон 2013. В началото на април учениците, водени от преподавателката по анг.ийски език Даниела Йосифова, ще отлетят за британската столица. Заедно със свои връстници от цял свят те ще демострират уменията си във владеенето на езика на Шекспир. В рамките на програмата бг групата трябва да прeдстави по оригинален начин държавата Бразилия. За да се запознаят по-задълбочено с далечната латиноамериканска страна, тийнейджърите бяха любезно приети в Посолството на република Бразилия в София. Дебора Моралес Поянко от дипломатическата мисия ги запозна с някои интересни аспекти от живота в Бразилия. Диалогът протече на английски. Децата получиха ценни подаръци – книги и дискове, но най-интересното за тях бе възможността да общуват непосредствено с бразилски дипломат.

В посолството на Бразилия в София

Децата от „Българско школо” ще се състезават в следните категории: Местен проект – „Помагаме на Дома за деца, лишени от родителски грижи” в Страхилово., Международен проект - държавата Бразлия,  Дигиталната революция на нашето време - никнеймовете в различните акаунтил. Те ще представят и драматизация по „Оливър Туист”, както и песен със собствен текст. Българчетата ще дебатират по темата „Амнести интернешънъл”. В рамките на състезанието те ще конструират модел на предмет с детайли, които се предоставят от организаторите.
България за първи път ще бъде представени на Езиковите олимпийски игри в Лондон.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване