02/19/13 00:09
(http://e-vestnik.bg/)

Да ти дойде глупак от Америка или бъчвата като акцизен склад

Дянков и Борисов - как краставите магарета се надушват

Производител на вино си е направил изба със стъклена стена, за да спази наредбата на Дянков, че това е акцизен склад и вход за външни лица е забранен (уникална практика за света). Така посетителите могат да гледат през стъклото. Мярката е невероятна, като се има предвид, че за виното не се плаща акциз. Снимка: e-vestnik

За пръв път България ще има финансов министър, който не е финансист, а учител с философско и журналистическо образование.
Поредна глупост на напълно дилетантското правителство на Бойко Борисов.
А какъв пък беше досегашният финансов министър? От Световната банка? Да, ама… Там е работил като обикновен чиновник, който събира данни и прави таблици.
Все се канех да напиша още нещо за неговите недомислия, но той взе че подаде оставка. Но, все пак, нека се види за какъв индивид става дума.
Сега наляво надясно пишат, че Дянков запазил финансовата стабилност. Дали? Дотам я докара, че

рухна въобще всякаква стабилност в държавата

И този стар шлагер, който сега ще се опитат да ни въртят - за добрия Бойко и едни лоши дянковци около него - е вече много изтъркан. Така говореха за добрия Филип Димитров, когото провалили едни лоши около него, имало конспирации. Така беше и като падна Жан Виденов, Костов.
Сега така ще започнат да обясняват рухването на Бойко Борисов. Който пък ще се опита да си измие ръцете с дянковци.
А кой направи това недоразумение финансов министър?
Дянков не е друго освен недоразумение. Което премиерът Борисов защитаваше години наред, хвалеше го, даже даваше за пример в Брюксел да си направели дефицитите като в България.

Още първата година Дянков направи най-големия гаф, който нямаше да му простят, дори да беше в африканска държава – не можа да сметне правилно бюджета и финансовата година. И така в края на 2009 г. се похвали заедно с премиера как страшно са вързали дефицита и от чужбина ни хвалят. Само след 2 месеца Дянков сметна наново бюджета и каза, че в предишната година имало по-голям дефицит. Разбира се, тройната коалиция им била виновна. Няма такава страна в Европа, в която финансовият министър така да обърка сметките. И никой не реагира, тъй като медиите са обвързани да обслужват Борисов.

До каквото се е докоснал прехваленият експерт от Световната банка Дянков, все го е попилял. Както пише за него Григор Гачев (виж тук) – „Дянков се справяше на нивото на казармен старшина, който реагира с „Няма!“ още преди да е чул въпроса.“

Какви негови бисери да припомням? Да са един или два… Каза, че ще взимаме прогнозата за времето от Си Ен Ен, след като Институтът по метеорология на БАН остана без пари. И се гордееше с остроумието си, без дори да разбере, че българските метеорологични станции са част от световна мрежа и дават информация в чужбина, благодарение на която се съставят глобални и локални прогнози за времето, които после пък гледаме по Си Ен Ен.
Сградите на БАН трябвало да се продадат, институтите на феодалните старци да се закрият. И пенсионираха професори и академици, а млади учени не дойдоха за 300 лв. заплата.
Ликвидаторът Дянков…

„Кризата приключи“, каза той през април 2010 г.

За да разберем днес, че тя едва започва. Че стагнацията, която предизвика Дянков, е блокирала напълно икономиката. В това отношение той беше поощряван от премиера и от полицейските акции на другия вицепремиер, с които да уплашат де що мърда бизнес. И да го рекетират.
Да, ама тогава, в началото, по форумите пишеха: „Само така Дянков, мачкай ги, удряй мафията“, „Давай Бойко“,  ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване