02/21/13 11:16
(http://www.klassa.bg/)

ДПС предлага избори на 12 май

Ако 28 април ви се вижда близка дата, изборите може да са в първите дни на месец май. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан при дебатите по оставка на правителството.
Провеждането на избори след 12 май, няма да бъде в съответствие с българския национален интерес. Той е свързан с предсрочни избори, проведени най-късно на 12 май 2013 година, каза Местан.
Когато едно управление изключва гражданите, гражданското общество се проявява единствено под формата на протест, каза Местан. От ДПС настояват за въвеждане на механизми за пряко участие на гражданите при взимане на решение.
„Националният интерес на България предполага да се намери решение в рамките на демократичната процедура за порядъчен преход към стабилно правителство. Трябва да се опитаме да разберем първопричината за протестите. Правителството в оставка трябва да се откаже от едно опасно намерение - като собствена утеха да не се радва на продължаващите протести, още по-малко да ги провокира – било със смс-и, било с нещо друго. Няма нищо по-противоестествено една партия, която е на власт, която държи всички властови инструменти, да организира протести в подкрепа на управлението. Оставката не означава, че властта не е във ваши ръце.
Лютви Местан заяви, че от ДПС нямат никакви намерения да се възползват от протеста. Трябва да разберем гнева на протестиращите, заяви той.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване