02/21/13 12:10
(http://www.klassa.bg/)

Клаус: В БГ проблемът е политически

Падането на Борисов е свидетелство за политическата борба в България, в която ЧЕЗ беше въвлечена и използвана като инструмент. Това заяви чешкият президент Вацлав Клаус.

Чешкият президент Вацлав Клаус също коментира ситуацията около държавната енергийна компания ЧЕЗ и нейните проблеми в България. Ден преди да подаде оставка като премиер, във вторник Бойко Борисов заяви, че българските власти ще отнемат лиценза на чешката компания, която работи в Северозападна България.
"Ако въпросът, който е възникнал там, наистина е довел до падането на правителството и оттеглянето на премиера Борисов, това е свидетелство, че става дума за политическа борба. В нея ЧЕЗ беше използвана като инструмент на тази политическа борба. А не като причина", категоричен е чешкият държавен глава.
Клаус заяви, че се надява правителството на Петер Нечас да реагира на ситуацията около ЧЕЗ и разкритикува външния министър Карел Шварценберг за неговия меко казано вял подход при защитаването на националните интереси на Прага на Балканите.













БГНЕС


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване