02/25/13 18:48
(http://www.klassa.bg/)

Отново юбилей в "Българска армия": 150 пъти "Колко е важно да бъдеш сериозен"

"Колко е важно да бъдеш сериозен" ще  отбележи своето 150-то представление на сцената на Театър „Българска армия" на 28 февруари. Поставена от носителя на Икар за цялостно творчество – проф. Красимир Спасов, пиесата е неизчерпаем източник на забавление и смях за публиката си повече от 12 години. Сюжетът на пиесата се завърта около сърдечните вълнения на две млади аристократични двойки: Джон Уърдинг (Иван Ласкин) – Гуендълин Феърфакс (Анастасия Ингилизова) и Алджърн Мънкрийф (Тигран Торосян) – Сесили Кардю (Антоанета Добрева – Нети и Гергана Данданова).
Чувствата са взаимни, но пред щастливото им бъдеще се изправя непреодолимото препятствие – Ърнест (Сериозният)! Несериозно избраният и от двамата господа псевдоним Ърнест, става Сериозна причина за ред любовни беди и съкрушителни недоразуменията…
Най-невероятни лъжи се оплитат една от друга, за да разкрият истина по-невероятна и от тях – благородната английска фамилия ще се сдобие с "несериозен" зет, намерен като бебе в пътна чанта на гара Виктория!
Елегантния каприз на случайността, недоразумения и абсурдни препятствия си играят, като на шега с влюбените. Огнедишащата леля (Пламена Гетова), разсеяната гувернантка (Мимоза Базова), свещеника (Веселин Ранков), иконома (Георги Къркеланов) и адвоката (Александър Дойнов) допълват менажерията от остроумни и духовити участници, които забавляват, увличат, разсмиват и опияняват публиката на „Колко е важно да бъдеш сериозен” вече 149 представления.
Ето какво споделя един от 80 000 зрители на спектакъла:
„ Няма спектакъл за последната година, който да е успял да събуди смеха в мен по такъв естествен начин, да ме накара да се засмея силно, да се смея много и от сърце. Така че ако търсите усмивки и настроение, определено няма да сбъркате с гледането на „Колко е важно да бъдеш сериозен”. Не се сещам за разумно оправдание да не направите една визита на театър „Българска армия”, независимо дали сте сами, в романтична компания или с приятели.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване