02/26/13 13:35
(http://www.klassa.bg/)

БСП с бойкот на дневния ред на парламента

БСП ще бойкотира дневния ред на парламента по време на днешното извънредното заседание, заяви на пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев. Социалистите смятат, че този дневен ред е неадекватен от гледна точка на исканията на обществото. Затова хората на Станишев ще настояват той да бъде променен и в него да влязат въпросите, които наистина не търпят отлагане. Спешно трябва да се приемат промените в закона за енергетиката, които да развържат ръцете на ДКЕВР, заяви още Станишев.
Той подчерта, че досега нито правителството, нито другите парламентарни групи са предложили адекватни мерки за справяне със ситуацията. БСП ще настоява да се приеме решение на НС, което да забранява прекъсване на електроснабдяването на гражданите за три месеца, както и въвеждане на двустепенни тарифи за потребление на електроенергията. Ние искаме изтегляне на средствата за енергийни помощи, предвидени за есента на 2013 година за пролетта, за да се подпомогнат най-бедните, заяви Сергей Станишев и добави, че ще настояват за налагане на мораториум върху всякакви разпоредителни сделки по Черноморието. Този дневен ред е измислен и неадекватен, наложен от мнозинството в парламента, повтори лидерът на БСП.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване