02/28/13 17:43
(http://www.hsnovini.com/)

В Димитровгрд с 30 бона вдигат паметника на Георги Димитров

Поради отсъствието на председателя на Общински съвет Стефан Димитров, заседанието днес води неговият заместник Димитър Петров

30 000 лева за възстановяване паметника на Георги Димитров в Димитровград гласува днес Общинския съвет, с приемане на бюджета за 2013 година. Финансовата рамка е в размер на 30 милиона лева.

Поради отсъствието на председателя на  Общински съвет Стефан Димитров, заседанието днес води неговият заместник Димитър Петров. Приемането на бюджет 2013 не мина без дебати. Предложението да бъдат заложени средства за проект, реставрация и вдигане на бронзовата фигура на Георги Димитров дойде от председателя на съветническата група на БСП Сашо Спасов. Той се аргументира с приетото решение на Общински съвет през миналата година.

Все още няма изготвен проект за възстановяването на паметника и не е ясно колко пари ще бъдат нужни. Затова такива не са заложени в бюджета, коментира в отговор кметът Иво Димов. Предложението в крайна сметка бе прието с гласовете на 17 съветници, 4-ма бяха против, а двама се въздържаха. Допълнително осигурени бяха още 15 000 лв. чрез размествания по пера във финансовата рамка за осигуряване на средства за новоучредения общински фонд “Ин витро”.

Предложението бе на общинските съветници Катя Панева и д-р Вълчо Митрушев. Гласувани бяха още 15 хиляди лева за сформирането на общински ученически оркестър. Отхвърлено бе искането на Калина Монева да бъдат увеличени с 10 процента заплатите на работещите в общинските културни институции. В останалата си част отчетът за изпълнение на миналогодишния бюджет и проекта за тази бяха приети по внесената от кмета докладна.

Репортаж гледайте в новините на телевизия “Рекординг”

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване