03/04/13 13:45
(http://www.hsnovini.com/)

“Хасково 2009″ отново на върха във “В” група

Хасковлии ликуват след едно от попаденията на Станимир Баев

ФК „Хасково 2009” постигна изключително важна победа на старта на пролетния полусезон във “В” Югоизточна група. С два гола на Станимир Баев момчетата на Димчо Марков надвиха гостите от “Гигант” Съединение и след грешки на основните си съперници от “Ботев” Гълъбово и “Верея” Стара Загора вече са еднолични лидери във временното класиране.

Още през първото полувреме момчетата на Димчо Марков показаха, че ще играят за победа. Преди почивката попадение можеха да отбележат Манчев, Хубенов, Добриков и Василев, но малшанс ги лиши от възможността да открият резултата. След малко повече от половин час игра това обаче направи дошлият през зимни трансферен прозорец от „Хеброс” Харманли Станимир Баев. При този резултат завършиха и първите 45 минути. След почивката гостите също показаха, че няма да се предадат. През 72- та минута за втори жълт картон игра напусна Кирчо Крумов, което усложни задачата на хасковлии. Въпреки това след пас на Даниел Добриков и удар на Станимир Баев, последния отново се оказа в прегръдките на съотборниците си. Така в 86- та минута резултата стана 2:0. Две минути по- късно обаче футболистите на “Гигант” намалиха за 2:1 с гол на Ирфан Юсеинов, но силите им не достигнаха за повече от почетното попадение.

Така „Хасково 2009” записа победа, която го изкачи на 1- во място във временното класиране. За това допринесоха и грешните стъпки на основните конкуренти за влизане в Б група “Ботев” и “Верея”. В събота старозагорци се препънаха в показалия добра игра тим на “Спартак” Пловдив, който победи с 2:0. “Ботев” Гълъбово пък загубиха домакинство на “Тунджа” Ямбол с 1:2.

С 3-те точки, които взе “Хасково 2009″, отбора вече е с 39, с 2 повече от “Ботев” и 4 от третия “Мастер” Бургас.

От останалите отбори от областта само “Димитровград” записа победа, след като се наложи над “Хеброс” с 0:1, а “Свиленград” загуби от “Мастер” Бургас със същия резултат.

В следващия кръг хасковлии гостуват в Ямбол на местния “Тунджа”.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване